Saturday, March 7, 2009

Viata..intr-adevar o arta?

Cel putin asta sustine profa mea de romana: "Viata este o arta!".
Pai daca viata este o arta, atunci de ce nu intalnim atatia artisti? De ce sunt atat de putini cei care se uita in urma si spun: "Am fost un maestru in aceasta arta a vietii. Am sculptat-o pe muzica mea, cu paleta de culori a poeziilor traite!"...
De ce avem atatea vedete, dar atat de putini artisti in adevaratul sens al cuvantului? Si daca viata este o arta..de ce avem atatia oameni fara un acoperis deasupra capului, care se lupta sa traiasca de pe o zi pe alta? Unde e arta in vietile lor? E o arta oare sa cauti in tomberon dupa un colt de paine, uscat si mucegait, sperand ca poate o sa iti ajunga pana maine cand-poate- o sa gasesti altul?
Unde e arta in a sta intr-o banca 6/7 ore din zi..intr-un sistem de invatamant deficitar, unde ti se predau materii inutile pentru viitorul tau (unele)?
Dar mai ales....unde e arta in a avea o viata plina de iluzii si sperante...si pe masura ce inaintezi in varsta...acestea sa se ascunda in spatele unei cortine, aceasta la randul ei.. mancata de vreme...si vise adormite...


E viata, intr-adevar, o arta?!

3 comments:

Vilhelm man said...

Iti doresc un weekend de vis!

Anonymous said...

Viata este o arta, tocmai pentru ca este neinteleasa, asemenea tuturor laturilor artistice. Sunt putini cei care stiu sa valorifice ceea ce li s-a dat, adica dreptul la viata. Daca stam sa cautam arta in neajunsuri, in lucruri inutile sau in ore pierdute fara noima, nu stim ce cautam de fapt. Viata este o arta, dar viata, nu ceea ce numim noi viata. Daca avem ceva de reprosat, noua trebuie sa ne reprosam. E adevarat, unii se nasc cu sanse mai multe, altii cu mai putine, dar toti avand datoria de a-si valorifica resursele si de a-si construi singuri drumul in viata. Asa ca...viata este o arta si nu toti suntem artisti, asta e adevarata frustrare. Trecem prin viata fara sa stim spre ce sa ne indreptam atentia, lasand intaietate lucrurilor care chiar nu merita!!


Patri:*

Anonymous said...

Lucrul cel mai de preţ este viaţa.Arta este lucrul cel mai de preţ al vieţii.